Naše činnost

Vyrábíme ovocný destilát z kvasu vyprodukovaného pěstitelem. Kvasu by mělo být alespoň 130l . Menší množství je možno pálit ve společné dávce po domluvě s jiným pěstitelem. Doba pálení jedné várky ( 250l ) je 3 až 4 hodiny. Pokud mají zákazníci zájem být osobně přítomni při pálení, je pro ně k dispozici posezení pro cca 3-5 osob, je však třeba respektovat aktuální omezení v souvislosti s probíhající covidovou situací.

Na výrobu 1 litru 50% destilátu je potřeba přibližně:

Výtěžnost závisí na množství cukru v ovoci, na odrůdě a dalších okolnostech. Pokud jste vlastní kvas nikdy předtím nezakládali, tak pár rad naleznete zde

Destilát ředíme na lihovitost dle požadavků zákazníka vhodnou balenou vodou. Obvyklá koncentrace je 51%

Zpracováváme všechny druhy ovoce. Třešně, višně, hroznové víno, jeřáb a rybíz je nutno odstopkovat.

Dále vám nabízíme možnost: